Thor: Láska jako hrom (2022) Filmová Recenze Režiséra Taika Waititi

MCU stále provádí fázi 4 v roce 2022. Jedním z filmů MCU Phase 4, které budou uvedeny v roce 2022, je Thor: Love and Thunder, který opět zahrnuje Chrise Hemswortha jako boha hromu. Tento superhrdinský film Marvel byl od 6. července 2022 promítán v řadě indonéských kin.

Synopse Thor Love and Thunder vypráví o Thorovi, který se rozhodl odejít do důchodu jako superhrdina. Jeho odchod do důchodu je však přerušen zjevením Gorra, boha řezníka, který poráží bohy vesmíru. To pak přiměje God of Thunder odejít do důchodu, aby zastavil Gorra s pomocí své bývalé milenky Jane Fosterové aka Mighty Thor. Než se tedy podíváte na Lásku a hromy v kinech, nejprve se podívejte na následující recenze!

Recenze filmu Thor Love and Thunder

Love and Thunder opět zahrnuje Taika Waititi jako režiséra. Tímto způsobem není divu, že se Love and Thunder vrací ke komediálnímu žánru jako Thor: Ragnarok (2017). Takže v průběhu filmu budete moci vidět mnohem komediálnější momenty než filmy MCU obecně s příběhovými konflikty, které také nejsou příliš těžké.

Komedie je v tomto filmu také celkem na místě a emocionální scény příliš neruší. Thorovými hloupými vtipy a řadou postav se vám podaří při sledování nahlas rozesmát. Love and Thunder má však také stále řadu momentů, které dokážou zahřát u srdce až dojetí.

Podle Thor: Láska jako hrom (2022) Celý Film však nezanechává příliš zvláštní dojem jako film MCU. Díky řadě komediálních momentů budete mít po celou dobu filmu opravdu příjemný divácký zážitek. Když však film skončí, žádný zvláštní pocit z filmu nepřetrvává.

Toto je vlastně „nemoc“, kterou zažila řada předchozích projektů MCU fáze 4. Protože ani Love and Thunder, ani předchozí projekty Phase 4 MCU nepůsobí spíše jako samostatné filmy, které v budoucnosti superhrdinských filmů nehrají velkou roli.

Vyjasnění Thorova vztahu s Jane Fosterovou

Love and Thunder má romantický pocit, který je na film MCU docela silný. Romantický prvek v Love and Thunder však nepůsobí kýčovitě jako v běžných romantických filmech. Protože přítomnost romantiky v tomto filmu je více zaměřena na objasnění Thorova vztahu s Jane Foster, který není v Thor: Ragnarok příliš odhalen.

Prostřednictvím Love and Thunder budeme moci vidět flashbackové scény ukazující Thorovu minulost s Jane a důvod, proč se nakonec rozešli. Kromě toho film také odhaluje, co k sobě cítí od doby, kdy se rozešli.

Chemie Chrise Hemswortha s Natalie Portman jako Thor a Jane Foster také vypadá solidně, i když spolu naposledy hráli ve filmu Thor: Temný svět (2014). V podstatě se Love and Thunder podařilo poskytnout závěr, který uspokojí zvědavost publika ohledně vztahu Thora a Jane ve vesmíru MCU.

Padouch, který vyvolává soucit a nutí vás krčit se

Všichni hráči v Love and Thunder dokázali podat ohromující výkon, dokonce i portrétové postavy. Nejúspěšnějším hercem tohoto filmu je však podle KINCIRA Christian Bale jako Gorr the God Butcher. Má se za to, že Baleovi se jako Gorrovi podařilo podat optimální výkon, takže se z něj může stát působivý padouch.

Gorr také není typický padouch, který svým zlým chováním dráždí publikum a otravuje hlavního hrdinu. Protože od začátku filmu budou diváci okamžitě nuceni sympatizovat s Gorrem kvůli jeho tragickému původu. To také dává divákům docela rozum, proč se Gorr nakonec v jeho filmu stane krutým padouchem.

Čtěte také: Recenze Řekni to psem (2022) Celý Film

Kromě sympatií se Gorrovi podařilo také několikrát přimět publikum, aby se scvrklo. Počínaje jeho krutostí až po přítomnost několika děsivých momentů zahrnujících Gorra. Tento horor není o nic méně děsivý než nuance, které jsme před časem měli při sledování Doctora Strange v Multiverse of Madness (2022), i když to nebylo příliš intenzivní.

Stejně jako Thor: Ragnarok má Love and Thunder také soundtrack rockového žánru. Rozdíl je v tom, že tentokrát většina soundtracku pochází z písní skupiny Guns N' Roses. V bojových scénách filmu můžeme slyšet řadu písní Guns N' Roses, díky čemuž je tento okamžik ještě napínavější a zábavnější.

Bitevní scénu Love and Thunder bohužel nedoprovází schopné CGI. Protože ve filmových bojových scénách jsou některé momenty, které vypadají jako animované sekvence, jako by CGI nebylo vytvořeno úhledně. Po zhlédnutí Love and Thunder není divu, že se objevuje mnoho komentářů, že CGI kvalita filmů MCU je rok od roku horší.

Obecně řečeno, Thor: Love and Thunder dokázal poskytnout velmi příjemný zážitek ze sledování, ale po zhlédnutí mi to nepřišlo příliš zvláštní. Pokud máte zájem, můžete si tento film pustit od 6. července 2022 v řadě řetězců indonéských kin. Jak se vám líbí tato recenze filmu Thor Love and Thunder? Podělte se o svůj názor a sledujte recenze na další filmy, OK!

Komentáře